De trendigaste mattorna till hösten

När höstmörkret lägger sig som en mörk skugga över landet, så är det extra skönt att pyssla hemma och att inreda med sköna material som värmer kropp och själ. Vad kunde då vara bättre att ha i åtanke, än en matta i vackra mönster eller behaglig textur att värma fötterna på? Olika tekniker inom mattor är på stark frammarsch och de får gärna se handgjorda ut i geografiskt eller estetiskt mönster, alternativt komma i naturmaterial, djurmönster eller marmorimitation. Följ med på vår guide av höstens snyggaste mattor.

Starka färger och mönster i blickfånget

Bara för att det må vara grått och trist utomhus, så betyder inte det att ditt hem inte kan livas upp med en färgsprakande matta. Estetiska motiv, gärna i lappteknik eller iögonfallande, skarpa mönster i både svartvitt och färg – det är idéer att ta i beaktning när du är på matt-spaning i höst.

Djurmönster

Gå in och nätshoppa kläder i höst och du kommer att se djurmönster i form av leopard, zebra, tiger och ormskinn i överflöd. Dessa ”djurhudar” har spridit sig även till matt-trenderna och kan få ditt hem att se ut som ett elegant zoo. Djurmönster kan vara svåra att förstå sig på i inredningen och vill du helst inte satsa på en heltäckningsmatta i leopard för att undvika att ditt hem ser ut som The Playboy Mansion, så kan du också köpa en mindre variant och lägga där du tycker passar.

Marmormönstrat är det nya beige

Marmor är en het trend inom köksinredning just nu och det har även smittat av sig på mattdesigners. Till hösten kan du hitta marmormönstrade mattor som ersätter den vanliga beigefärgade mattan och visst är det en roligare variant, det må vi säga.

Naturmaterial i mattorna

Även i mattor har det utvecklats material i miljövänlig anda. Bland annat har fibrer från plantan Agave Sisalana fått ett genombrott inom mattindustrin och har resulterat i ekologiska mattor som ger en repliknande textur. Snyggt och perfekt som bas på ett golv för att sedan täcka delvis med en annan matta ovanpå.