Vardagsrumsmattor – höstens trender!

Det finns få saker som kan lyfta ditt hem lika snabbt och enkelt som en riktigt snygg vardagsrumsmatta. En matta tar upp mycket yta i hemmet och kan därför vara avgörande för vilken mysfaktor ditt hem har. Trenderna ändras ständigt och det kan vara svårt att veta vad som är inne under hösten 2019, men med våra enkla knep kommer du hitta en matta som passar dig som handen i handsken.

Färger och mönster i fokus

Många förknippar hösten med murriga och mörka färger, men när det kommer till vardagsrumsmattor är det motsatsen som man ska titta på. De starka och uppfriskande färgerna från sommartrenderna lever fortfarande kvar, men istället för gula och rosa toner är det nu mer blått, lila, mörkrött och beiget som gäller. Något som har blivit riktigt hett är att välja mattor med så kallad ”fade”. Det betyder att mattan har en ljus nyans för att sedan mjukt och försiktigt övergå till en mörkare. Under hösten är det även väldigt mycket grafiska och klassiska mönster som gäller och vi tar in naturen i våra hem genom att välja mattor med blommiga motiv. Det är alltså tydligt att det är både färger, små mönster och stora mönster som ska pryda våra golv under hösten.

Välj rätt storlek på mattan

För att din matta ska se så snygg ut som möjligt är det viktigt att du väljer en matta av rätt storlek. När det kommer till vardagsrum bör du alltid se till att välja en så pass stor matta att soffgrupp, inklusive eventuellt vardagsrumsbord får plats på mattan med enkelhet. Väljer du en för liten eller för stor matta finns det risk för att ditt hem ser rörigt och obalanserat ut. Tänk också på att vardagsrumsmattor kommer i alla möjliga material, t.ex. med både lång och kort lugg. Mattor med lång lugg är otroligt sköna att sätta ner fötterna på, men kräver lite mer pyssel.