Matcha inredningen med innerdörrar

En innerdörr är inte bara en genomgång till ett annat rum i huset – det blir också en viktig inredningsdetalj som ska stämma överens med övrig interiör. Innerdörrar kan vara släta, ha olika karmar, vara gjorda av olika material och ha olika funktioner. Välj dina innerdörrar tillsammans med hela din inredning så att färger och detaljer smälter in på ett enhetligt sätt.

Bryt av med en glasdörr

Om du vill ha lite insyn från ett rum till ett annat eller om du gillar detaljer, ska du satsa på en glas- eller spegeldörr. Du kan ha karmar av trä eller furu och enbart större eller mindre glasfönster. Prova även pardörrar med glas för ett lite extra lyxigt utseende. Passar i sekelskifteslägenheter, med marin New England-stil eller äldre herrgårdar och hus.

Svenska klassikerna

Vill du värna om det svenska och låta det löpa som en röd tråd i din inredning kan du använda innerdörrar som tituleras ”de svenska klassikerna”. Dessa innerdörrar har bevarat mycket från de traditionella dörrarna med relativt enkelt designade karmset och träramar, men kan komma i mer eller mindre modern tappning. Du som vill behålla ett klassiskt intryck i hemmet och ha en dörr som passar till all interiör, kan sätta in en svensk klassikerdörr i vitt. Har du mycket trä i inredningen kan du prova furu eller ek.

Trädörren för den rustika känslan

Oavsett hur din innerdörr ser ut så ger trä med kvistgenomslag och det naturliga mönstret en ”frisk fläkt” i rummet. Vi svenskar har alltid älskat våra träslag och har det gärna i dörrar och väggar. Om du vill ge en kontrast åt ett spartanskt inrett rum kan en trädörr bli ett statement, medan den även kan smälta in i en rustik interiör som också har mycket träinslag och beiga toner överlag.

Sätt känslan med innerdörren!

Låt dina nya innerdörrar bli en synlig del av rummet. Ta ut svängarna och låt den tala för sig själv – stängd och öppen. Ett tips är att använda samma typ av dörrar i hela ditt hem, annars kan det se för rörigt ut.