Besticken sätter pricken över i

Vi stänger av ljudet på telefonerna, sätter på avslappnande musik och låter maten ta god tid på sig att tillagas. Det är lördag och vi skyndar inte till något. Finaste linneduken skyler bordet och den moderna samlarservisen skapar harmoni. Vi lämnar inga detaljer åt slumpen för ikväll ska vi ha gäster som vi gillar att umgås med in på småtimmarna.

Många attiraljer som ryms i köket kostar mycket pengar, vissa håller länge medan vissa produkter snarare är förbrukningsvaror idag. När jag upptäckte vilken skillnad det kan göra att duka med finare bestick så insåg jag också hur prisvärt det är om man tänker på hur länge bestick faktiskt håller. Med den insikten så blir det också värt att satsa på bestick av högsta kvalitet.

Inredare pratar ofta om att skapa effekt genom att bilda kontraster mellan material och färg och för den som vågar skulle jag rekommendera att tänka likadant med dukning inför den trevliga middagen. Har du en servis med enkla linjer så kan besticken få vara mer detaljerade i utformningen och tvärtom. Har du kandelabrar i silver på bordet, varför inte låta besticken istället få skina i guld. En serie som blivit väldigt populär är Fyrklöverns Diamond i guldfärgad yta som sätter prägel på festligheten, både till vardags som på helgen.

Ett bra tips för dig som letar efter nya bestick är att välja en leverantör med erkänd kvalitet och som funnits ett tag på marknaden. Det borgar för att du väljer en serie som inte följer med trender upp eller ner och att du har möjlighet att komplettera med fler uppsättningar när du exempelvis vill öka antalet från åtta till tolv. Lägg därtill att om du mot förmodan får skador på ett eller flera bestick och behöver beställa nya så är chansen stor att serien fortfarande produceras.