6 budgettips för en välkomnande hall

Hallen är det första rummet som du och dina gäster kliver in i. På det sättet sätter hallen tonen för resten av hemmet och ger en fingervisning av vad som finns att vänta längre in. Att ordna en välkomnande och trevlig hall behöver varken vara särskilt dyrt eller svårt för den som är lite kreativ och villig att testa nya tillvägagångssätt.

Skor och mössor

Hallens största problem är att den lätt översvämmas av skor, jackor och andra kläder. Se till att ha en skohylla med flera hyllor så att både du och gästerna får plats att ställa undan sina skor, istället för att lämna dem på hallmattan. Hyllor längre upp kan användas för hattar, mössor, vantar och andra mindre plagg.

Häng undan kläderna

Att hänga in de flesta kläderna i en garderob skapar en känsla av ordning och reda. Låt endast kläderna du använder dagligen hänga framme i hallen.

Tavlor och konst

Att ha tavlor på väggen i vardagsrummet är för många en självklarhet medan hallen lämnas utan. En eller flera tavlor är ett av de enklaste sätten att göra hallen mer välkomnande. Kopior av kända verk kan köpas i affischform och ramas in som en budgetvariant. Annars finns tavlor av mindre kända, men ändå duktiga konstnärer att köpa på såväl loppisar som på Internet.

Välkomnande blommor

Blommor passar inte bara i kök, badrum och sovrum utan också perfekt i hallen som genast känns mer frisk och fräsch. Gärna stora blommor i stora krukor som ställs direkt på golvet.

Köp allt begagnat på loppis eller på Internet

Det mesta går att köpa begagnat vilket är både billigare och skapar mer karaktär än nyproducerade möbler.

Snickra själv

Den händige kan köpa billigt virke och själv snickra ihop sina garderober och hyllor och därmed få dem i en helt unik design. Ett annat alternativ är att köpa billiga trasiga möbler och laga dem på egen hand.